4 tips voor een summerbody

De zomer komt eraan en dus is het tijd om te werken aan jouw summerbody. We hebben 4 zomerse tips voor je, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent op de komende zomer. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij op tijd een afgetrainde body krijgt!

Voeding

Je hebt het vast weleens gehoord, voeding is 80% van je summerbody succes. Maak daarom een duidelijk plan over wat je de komende weken en maanden gaat eten. Alleen zo kunnen de goede resultaten blijvend zijn. Maak daarnaast dingen klaar die je dagelijks kan eten zoals gezonde snacks met een hoog eiwitgehalte en vers fruit. Zo kan je niet snel in de verleiding komen als je honger hebt.

Compound krachttraining

Krachttraining bestaat uit oefeningen waarbij je met gewichten of eigen lichaamsgewicht traint om vezels en spieren op te bouwen. Denk hierbij aan pushups, bicep curls en pull ups. Compound oefeningen zoals squats, deadlifts, die meerdere grote spiergroepen tegelijkertijd aanspreken, zijn een effectieve manier om je krachttraining routines te variëren waardoor je je summerbody optimaal kunt bereiken. Je kunt hier onder andere kettlebells, dumbells en een universele halterbank met halterset voor gebruiken. Voor jouw summerbody zullen deze compound oefeningen enorm helpen. Je verbrand namelijk meer calorieën, omdat je meerdere spiergroepen tegelijk traint. Hierdoor zal jouw vetpercentage sneller dalen in combinatie met gezonde voeding. Aan de andere kant bouw je met deze oefeningen ook juist meer spiermassa op, mocht je clean willen bulken. Krachttraining verbrandt calorieën tijdens, maar ook na het trainen. In tegenstelling tot cardio dat alleen calorieën verbrand tijdens het trainen. Kies daarom voor krachttraining.

Water drinken

Naast voeding en beweging is water drinken een zeer belangrijk onderdeel om je summerbody te bereiken. Water is een goede manier om je energie op peil te houden en om je weerstand te verhogen. Ook als je helemaal niet dorstig bent, drink regelmatig water. De aanbevolen 8 glazen water per dag helpen je spieren te herstellen en voorkomt eventuele gevolgen van uitdroging.

Consistentie

Het is gemakkelijk om het de eerste paar weken vol te houden. Maar de grootste progressie zit hem in consitentie. Zie deze periode als een eindsprint en wees extra gedisciplineerd. Juist omdat het een korte periode tot de zomer is. Het is daarom belangrijk om je resultaten te meten, zodat je kunt zien waar je uiteindelijk heen gaat. Hou een fooddiary bij, om precies te weten welke voeding je binnen krijgt. Praten met anderen over je progressie helpt je ook om gemotiveerd te blijven en je voornemen af te maken.

Kortom: met deze 4 tips zal jouw summerbody vorm gaan krijgen. Bedenk je voedingsplan, ga aan de slag met effectieve compound workouts, drink genoeg water en wees consistent. Zeg maar hallo tegen jouw summerbody. Koop nu een squat rack!

Terug naar blog