Zijn goedkope dumbells handig voor gebruik?

30 nov 2021

Thuis krachttraining beoefenen

 

Als je normaal aan krachttraining doet en dit nu thuis wil uitoefenen, ervaar je het nadeel dat je thuis natuurlijk niet zoveel sportartikelen en apparaten tot je beschikking hebt als in de sportschool. Het is tegenwoordig vrij makkelijk om dit soort artikelen aan te schaffen voor eigen gebruik. Echter kunnen de kosten hiervan best hoog oplopen.

 

 

Trainen met dumbells

 

Het voordeel van trainen in de sportschool, is dat je alle apparatuur tot je beschikking hebt. Daarom zal je deze apparaten waarschijnlijk ook meenemen in jouw trainingsschema. Echter is het mogelijk om bepaalde spiergroepen ook te trainen zonder hulp van deze apparaten. Met dumbells kun je namelijk enorm veel verschillende oefeningen uitvoeren die deze spiergroepen net zo hard zullen trainen als je normaal gesproken met apparaten zou doen.

 

Het voordeel van dumbells is dat ze relatief goedkoop zijn wanneer we ze vergelijken met andere sportartikelen. Daarnaast kun je hier elke spiergroep mee trainen, waardoor je geen aparte sportartikelen hoeft aan te schaffen voor bepaalde spiergroepen. Ook met goedkope dumbells kun je resultaat boeken. Het belangrijkste is het gewicht ervan, dat je gebruikt om de oefeningen zwaarder te maken voor je spieren zodat deze sterker kunnen worden.

 

Oefeningen met dumbells

 

Dumbells zijn dus een erg veelzijdig trainingshulpmiddel. In dit deel worden een aantal oefeningen uitgelegd die je kunt uitvoeren met behulp van dumbells, zodat je een beeld kunt vormen van hoe een training er uit ziet.

 

 

Om je been- en bilspieren te trainen, kun je bijvoorbeeld squats uitvoeren met een dumbell tegen je borstkas aan, die je met beide handen vasthoudt. Een andere oefening die heel goed is om deze spieren aan te pakken, is het uitvoeren van lunges. Je kunt dan een dumbell in elke hand vasthouden. Vervolgens kun je de lunges op verschillende manieren uitvoeren; je linker- en rechterbeen om en om naar achter of naar voren uitstappen, of walking lunges.

 

Om het bovenlichaam te trainen, kun je diverse oefeningen doen. Denk aan een chest press met behulp van dumbells in beide handen, of een bicep curl. Verder is de one arm row een bekende oefening die met behulp van dumbells kan worden uitgevoerd. Wist je ook dat het mogelijk is om met behulp van dumbells te deadliften? Er zijn online meerdere uitlegvideo’s te vinden die laten zien hoe je dit het beste kunt doen. Hiervoor is je houding namelijk erg belangrijk.

Meteen aan de slag!