Waarom kickboksen goed is voor afvallen en conditie

27 sep 2021

Wat is kickboksen precies?

 

Kickboksen is een sport die in eerste instantie in groepsverband wordt uitgevoerd. Meestal kun je hier het beste voor naar een sportschool die gefocust is op deze sport. Wanneer men aan kickboksen denkt, zien zij vaak een groep mensen voor zich die een soort van aan het vechten zijn. Echter is dit niet het doel van deze sport. Kickboksen is erop gefocust om conditie te trainen en calorieën te verbranden. 

 

Een kickbokstraining begint altijd met een warming-up. Deze bestaat doorgaans uit stretch- en cardio-oefeningen. Met de warming-up zorg je ervoor dat de lichaamstemperatuur verhoogt en de spieren worden opgewarmd. Wanneer dit is gedaan, is het tijd voor de echte training. 

 

 

Basistechnieken

 

Doordat kickboksen een sport is die je met hoge intensiteit uitvoert, is het een uitstekende manier om je lichaam meer in vorm te krijgen en snel vet te verbranden. Er zijn een aantal basistechnieken die je leert wanneer je begint met kickboksen. Dit zijn als volgt:

  • Directe stoten naar het lichaam en het hoofd;
  • Hoeken naar het lichaam en het hoofd;
  • Trappen naar het lichaam en het hoofd;
  • Opstoten (uppercuts);
  • Low kicks (trappen naar de benen);
  • Het blokkeren van aanvallen naar de benen, het lichaam en het hoofd.

 

Nadat je de basistechnieken hebt geleerd, worden er vaak combinaties van stoten en trappen geoefend. Met deze combinatietechniek en het hoge tempo waarin deze worden uitgevoerd, ontstaat er een hoge intensiteit training. Tijdens deze training werk je niet alleen aan het verbeteren van je techniek, maar verbeter je ook je uithoudingsvermogen, vetverbranding, balans en uithoudingsvermogen. 

 

Stress relief

 

Een andere reden waarom veel mensen aan kickboksen doen, is omdat het een goede manier is om stress te verminderen. Kickboksen heeft niet alleen positieve effecten op het lichaam, maar ook op de geest. Doordat je onder andere leert hoe je jezelf kunt verdedigen, krijgen mensen door kickboksen vaak een hoger gevoel van zelfvertrouwen. Daarnaast heeft kickboksen positieve effecten op doorzettingsvermogen, incasseringsvermogen en discipline. 

 

 

Afvallen met kickboksen

 

Als je op zoek bent naar een manier om af te vallen, is kickboksen aan te raden. Niet alleen omdat het positieve effecten heeft op je lichaam doordat je snel vet verbrand, maar ook door de positieve effecten die het heeft op je geest. Om af te vallen is een bepaald doorzettingsvermogen nodig, evenals discipline. Doordat deze zaken verbeterd worden door kickboksen, is het een perfecte manier om af te vallen. 

 

Veel mensen vinden kickboksen leuk omdat het afwisselend is. Daarnaast zijn de trainers altijd erg enthousiast en proberen ze het beste uit je te halen en de trainingen gevarieerd en uitdagend te houden. Lijkt kickboksen jou wat? Onderzoek dan vooral welke sportscholen in jouw omgeving kickbokstraining aanbieden en ontdek of het bij je past. 

Meteen aan de slag!