Vergeten groente-voordelen van bleekselderij

Voeding |  14 sep 2022

In deze nieuwe artikelen-reeks belichten we elke keer de voordelen van een groente-soort. Met deze week de voordelen van bleekselderij. Een groente die niet door veel mensen lekker gevonden wordt, maar wel heel gezond is!

1. Een remedie tegen je kater

Heb je een kater? Dan kan je je lichaam opfrissen met een selderij sapje. Het bevordert namelijk de afgifte van water door je nieren, waardoor je sneller naar de wc moet. En hierdoor verlaten giftige stofjes sneller je lichaam. Daarnaast is selderij sap hoog in natuurlijke natriumniveaus, iets wat je lichaam nodig heeft wanneer je lichaam uitgedroogd is. Wat het geval is bij een kater. Selderij-spa at home!

2. Lekker slapen

Selderij bevat magnesium, wat bekend staat om kalmerende effecten. Met zo’n sapje kan je dus lekker gaan ontspannen en is het mogelijk eerder in slaap te komen op een natuurlijke manier. Daarnaast verlaagt deze groente ook een hoge bloeddruk en stress. Is het proberen waard!

3. Mooie huid

Selderij is dan wel niet zo heel erg lekker (vinden veel mensen), maar het is wel goedkoper dan al die dure gezichtscrèmes. Wist je dat selderij je kan helpen er jonger uit te zien? Al die antioxidanten en hoge gehalte aan vitamine K doet wonderen voor de huid. Vitamine K is geweldig om de huid ferm en elastisch te houden.

4. Sterke botten

Even doorbijten op zo’n stokje selderij, maar dan krijg je wel hoge niveaus calcium en silicium binnen. En deze versterken samen je botten. Nog beter: het kan zelfs helpen beschadigde botten te herstellen! Om de kans hierop het grootst te maken kan je selderij beter wel rauw (niet gekookt) en organisch eten.

5. Goed voor je gewicht

Er zijn misschien nog wel mensen die selderij van Sonja Bakker kennen, dat is niet gek. Want selderij bevat heel weinig calorieën maar wel veel vitaminen. Naast vitamine K voor de huid bevat selderij ook veel vitaminen A, B en C. Daarnaast is bleekselderij ook goed voor je spijsvertering.

Meteen aan de slag!