Spring- en krachttraining met de plyo box

12 feb 2021

Spring- en krachttraining met de Plyo Box

Hoe je je eerste plyobox sprong onder de knie krijgt

Een plyo-box stelt je in staat tal van oefeningen te doen en bevordert vooral je explosieve, snelle en springkracht. De sprongen vereisen een beetje moed en worden door beginners vaak als een beangstigende oefening ervaren. Om deze angst weg te nemen, hebben we vier oefeningen samengesteld die je optimaal voorbereiden op je eerste plyo box jump. Alle oefeningen dienen ook om plyobox-sprongen te optimaliseren, zodat je snel hogere boxen kunt gebruiken.

We laten je zien hoe je je eerste plyo-box-jump perfect doet.

 

Voorbereidende oefeningen

Wijde sprong

Wijde sprongen zijn een optimale oefening om je springvermogen te verbeteren. Focus op gecoördineerd springen en landen. Door te trainen met lange en wijde sprongen, verbeter je je balans en lichaamsspanning zodat je meer zelfvertrouwen krijgt bij plyo springen.

Squats

Het landen op de plyo-box is erg belangrijk. Squats zijn de beste manier om je voor te bereiden op een gecoördineerde en veilige landing. Zorg ervoor dat je een perfecte squat doet en zorg dat je gewicht volledig op je hielen ligt. Gebruik deze zelfde oefening als je je aan de echte plyobox sprong waagt!

Op- en afstappen

Ga langzaam naar de plyo-box sprong toe en oefen het op- en afstappen. Belangrijk: wanneer je dit doet, moet u uw armen tijdens het klimmen laten zwaaien. Op deze manier wen je aan de beweging en voel je je zekerder.

Squatsprong

Door jezelf als een explosie van de grond te duwen, verbeter je effectief je springvermogen en de beweeglijkheid van je benen. Zorg er bij het uitvoeren van de squatsprongen voor dat je voorzichtig en gecontroleerd landt. Net zoals het later zou moeten zijn als je op de plyo-box springt.

 

Springoefeningen plyobox

Uitgangspositie

Ga op schouderbreedte uit elkaar staan ​​voor de plyo-box.

Zwaai je armen achter je en hurk met een snelle beweging.

Plyo-box sprong

Vanuit de gehurkte positie zwaai je je armen weer snel naar voren.

Trek je knieën naar je borst en spring explosief op de plyo-box.

Landing

Land stevig gehurkt op de kist en duw jezelf met je hielen af ​​om stevig op de kist te staan.

 

Tip: Als je nog steeds geen vertrouwen hebt in de plyobox, kun je alle vier de voorbereidende oefeningen in je trainingsroutine opnemen en blijven verbeteren. Maak je geen zorgen - veel atleten hebben hebben ooit opgekeken tegen plyoboxsprongen. Maar we weten het zeker: je kunt het!

Meteen aan de slag!