Ook post-lockdown de voordelen van jouw thuis gym

Training |  22 feb 2022

Lockdown is voorbij, en je hebt net je hele thuisgym bij elkaar verzameld. En nu? Lekker trainen natuurlijk! Er zaten al genoeg voordelen aan thuis sporten voordat de eerste lockdown begon. Hier lees je ze allemaal.

Natuurlijk zeggen we niet dat je de sportschool moet skippen, die kunnen je hulp goed gebruiken! Maar ook aan thuis fitness zitten nog een hoop voordelen waar je van kan genieten met de attributen die jij in huis hebt gehaald tijdens de lockdown.

1. Het blijft lekker makkelijk

Thuis sporten is zo makkelijk, het enige wat je hoeft te doen is je sportkleding aan te trekken en dan kan je van start gaan. Tenzij je graag in je spijkerbroek traint, dan ben je meteen klaar om te knallen. Vooral met dit koude weer is de motivatie om naar de sportschool te gaan soms ver te zoeken. En al helemaal na een lange dag werken. Even een uurtje thuis sporten en je voelt je meteen een stuk lekkerder in je vel.

2. Bespaart je tijd, moeite en geld

Natuurlijk hebben de sportscholen het ook niet gemakkelijk gehad, maar het kan goed zijn dat jij ook je baan kwijt bent geraakt of niet hebt kunnen werken door de lockdowns. Dan bespaart het je toch geld als je thuis kan sporten. En daarnaast bespaart het je ook tijd en moeite, want waar zijn ook alweer je koptelefoon, bidon, toilettas, deo, sporthanddoek, sportschool pasje… Komen we ook weer terug op het eerste punt, veel makkelijker om gewoon thuis even die workout te pakken.

3. Lekker in je oude joggingspak

Thuis kan je lekker jezelf blijven en in je oude kloffie trainen. Eerlijk is eerlijk, we zorgen er toch altijd voor dat onze sportoutfit er goed uitziet voor we naar de gym gaan. En die zit vaak niet zo lekker dan dat versleten joggingspak waar we het liefst in rondlopen. Thuis hoef je je voor niemand mooi te maken. Je traint voor jezelf! Flirten komt wel weer in de kroeg, die is ook weer open.

4. Geen wachtrijen

Wil jij borst trainen vanavond? Kan je meteen aan de slag, bijvoorbeeld met een halterstang en een halterbank. Je hoeft niet meer te wachten tot iemand voor jou klaar is.

5. Meteen je bed in

Na zo’n lange dag én een workout is het wel zo lekker om meteen thuis te zijn, want je bent niet weggeweest. Lekker een douche nemen, al je eigen toiletspullen bij de hand en fris je bed induiken. Morgen weer een dag!

Meteen aan de slag!