Een krachtstation voor je home gym

25 jan 2022

 

Welk krachtstation past bij jou?

 

Krachtstations zijn te verkrijgen in wat simpele varianten, tot multistations waarmee je allerlei spiergroepen kunt trainen. Vind je het voldoende om een halterbank of squatrek te hebben, of wil je liever ook dat het krachtstation is voorzien van verschillende kabels om hier handvatten aan te kunnen bevestigen en oefeningen als lat pull of tricep pushdown kunnen uitvoeren? Het is natuurlijk goedkoper wanneer je een kleiner krachtstation aanschaft, maar het is dan de vraag hoeveel oefeningen je er mee uit kunt voeren.

 

Als je aan krachttraining doet, is het belangrijk om de verschillende spiergroepen evenveel te trainen en dus de balans te behouden. Het is daarom van belang dat je ook thuis al deze spiergroepen kunt trainen. Een tip is om bijvoorbeeld een halterstang met halterschijven aan te schaffen met een ondersteunend squatrek. Je kunt dan de belangrijkste oefeningen, squatten en deadliften, al doen. Om de andere spiergroepen te trainen, zou je dumbells kunnen aanschaffen en je workout aan kunnen passen zodat je oefeningen doet met dumbells. 

 

 

Multifunctioneel krachtstation

 

Wil je liever wel een multifunctioneel krachtstation met meerdere krachtapparatuur in één? Dan is de multifunctionele Smith machine wellicht iets voor jou. Met dit krachtstation kun je namelijk de volgende spiergroepen trainen: rugspieren, buikspieren, beenspieren, biceps, triceps, borstspieren en schouders. Oftewel: je kunt je volledige workout doen met behulp van dit krachtstation. Dit krachtstation is onder andere voorzien van een halterstang, een optrekstang, diverse kabels die in hoogte verstelbaar zijn en diverse handvatten.

 

Begin nu met thuis sporten!

 

Thuis sporten is nog nooit zo makkelijk geweest met een krachtstation. Je kunt het gewenste station online bestellen. Het voordeel van zo’n station is dat je jouw hele lichaam kunt trainen vanuit het gemak van je eigen huis. Dat scheelt dus ook abonnementskosten en reistijd voor de sportschool. Je kunt eventueel beginnen met een simpel krachtstation en deze verder uitbreiden naarmate je vaker traint. Ook zou je bijvoorbeeld met meerdere mensen gebruik kunnen maken van het krachtstation en de kosten verdelen. Dan kun je al helemaal volledig thuis trainen! 

Meteen aan de slag!

 
Je bespaart -33%
Verstelbare weightbag 20 kg
89.95
59.99
Je bespaart -9%
Verstelbare weightbag 30 kg
109.95
99.99
Je bespaart -12%
Roeigreep zwart rubber
79.95
69.99