Oefeningen die je met dumbbells kan doen

20 jan 2022

Dumbbells zijn een van de meest veelzijdige sportattributen die je in de sportschool kunt vinden. Je kunt er namelijk elke spiergroep wel mee trainen. Dumbbells zijn daarom ook erg geschikt om mee thuis te sporten. Ze kosten namelijk een stuk minder dan wanneer je allerlei verschillende krachtapparatuur aan zou schaffen. Zo kun je dus voor een stuk minder geld je full body workout thuis uitvoeren. In dit artikel worden een paar oefeningen uitgelegd die je met dumbbells kunt doen. Deze oefeningen zou je thuis kunnen uitoefenen, of je kunt ze implementeren in jouw workout in de sportschool.

 

 

Beenoefeningen

 

Dumbbells werken heel goed om je beenspieren te trainen. Je kunt ze namelijk goed vasthouden tijdens het uitvoeren van verschillende oefeningen. Een van de bekendste oefeningen om je benen te trainen met behulp van dumbbells, zijn lunges. Deze oefening kun je op verschillende manieren uitvoeren. De beweging waar het om draait is dat je vanuit staande positie met één been naar voren of achteren uitstapt en vervolgens door je knieën gaat.

 

Je kunt dan in beide handen een dumbbell vasthouden om de oefening wat zwaarder te maken. Lunges kun je uitvoeren door met je voeten om en om uit te stappen en die vervolgens weer terug te brengen naar de startpositie. Je zou ook walking lunges kunnen doen, waarbij je dus steeds naar voren stapt.

 

Squats

 

Squats werken ook erg goed om je benen te trainen. Je kan squats ook op veel verschillende manieren uitvoeren. Denk aan de jumping squat of de sumo squat. Wanneer je een dumbbell wil gebruiken tijdens het uitvoeren van squats, kun je het beste met je hakken op een kleine verhoging staan, zoals een halterschijf. Vervolgens houd je de dumbbell met beide handen vast op de hoogte van je borst tegen je borst aan.

 

 

Armoefeningen

 

Je kunt met behulp van dumbbells ook goed de verschillende spiergroepen van je armen trainen. Ook hier geldt dat de dumbbells makkelijk vast te houden zijn, waardoor ze handig zijn om te gebruiken. Een oefening die goed werkt om je biceps te trainen, is de bicep curl. Om deze oefening uit te voeren, neem je een staande positie aan. Je houdt een dumbbell in beide handen langs je lichaam. Vervolgens breng je je handen voor je lichaam omhoog naar je schouders. Terwijl je deze beweging uitvoert, draai je je onderarmen zodat ze in plaats van naast je lichaam met de palmen omhoog wijzen zodra de dumbbells bij je schouders zijn beland.

 

Triceps kickback

 

Nu we een oefening voor de biceps hebben besproken, wil je natuurlijk ook een oefening om je triceps te trainen zodat je armen mooi in balans blijven. De triceps kickback is een goede oefening hiervoor. De positie die je hiervoor aanneemt is een staande positie waarbij je iets vooroverbuigt en in beide handen een dumbbell vasthoudt. Je begint met de dumbbells voor je buik en brengt ze langs de zijkanten van je lichaam naar achteren. Deze oefening kun je vervolgens in drie sets van tien herhalingen uitvoeren. Dit geldt voor alle oefeningen die hier besproken.

 

 

Meteen aan de slag!

 
Je bespaart -38%
Dumbellset 30 kg Gietijzer (schroefsluiting)
224.95
139.99