Kettlebell Bar incl. 15 kg Gietijzer

 
 • Kettlebell Bar incl. 15 kg Gietijzer-100641531
 • Kettlebell Bar incl. 15 kg Gietijzer-100641529
 • Kettlebell Bar incl. 15 kg Gietijzer-100641530
 • Kettlebell Bar incl. 15 kg Gietijzer-100641532
Kettlebell Bar incl. 15 kg Gietijzer
80.46
 •  Verzending naar Nederland en België
 •  Grootste assortiment fitnessartikelen van Nederland
 •  2 jaar garantie op alle artikelen
 •  Klanten geven een 8.3/10 (8000+ beoordelingen)
 •  14 dagen retourrecht
 •  Track & trace
 •  Achteraf betalen
 
SpecificatiesSpecificaties+-
 • Kettlebell Bar Gietijzer 
 • In te stellen tot maximaal 20 kg 
 • 28 x 17,5 cm 
 • Armen, benen, shouders, buikspieren, rug, kortom je hele lijf met oefeningen zoals de clean, de press en de swing 
 • Bouw naast spiermassa conditie, flexibiliteit en uithoudingsvermogen op  
 • Inclusief twee schroefsluitingen 
 • Geleverd inclusief 4 x 0,5 kg, 2 x 1 kg, 2 x 1,25 kg, 2 x 1,5 kg en 2 x 2 kg halterschijven 
 • Deze halterschijven hebben een opening van circa 12 mm en zijn alleen geschikt voor halterstangen met doorsnee 12 mm. Deze maat wijkt af van het reguliere assortiment van Gorilla Sports. 

  Beschrijving

  We geven graag gehoor aan de wensen van onze bezoekers.  Na de diverse kettlebells die we aangeboden hebben, kregen we veel verzoekjes om extra zware exemplaren, maar ook waren er verzoekjes om lichtere! U vraagt, wij draaien! Daarom hebben we een Kettlebell (incl. 15 kg Gietijzer) die verwisselbaar is in gewicht!

   

  De Kettlebell is al meer dan 100 jaar dé fitness tool voor het Russische leger en verovert nu in sneltreinvaart het 'vrije' Westen. President Obama (van de Verenigde Staten van Amerika) schijnt een set Russische Kettlebells aan boord van Air Force One te bewaren, voor een effectieve workout op grote hoogte. Dit zegt erg veel over de populariteit van de Kettlebell. Sinds de voormalige Russische commando Pavel Tsatsouline de Kettlebell introduceerde in de USA, is deze niet meer weg te slaan uit Amerikaanse sportscholen en huishoudens.


  Fitte Russen dankzij Kettlebells

  Kettlebell training draagt al meer dan een eeuw bij aan het feit dat Russische soldaten tot de meest fitte en gevreesde gevechtseenheden ter wereld behoren. Kettlebell training is het beste te omschrijven als een mix van kracht-, flexibiliteit- en cardiotraining, waarbij het gehele lichaam met behulp van diverse oefeningen wordt getraind. 

  Spieren opbouwen en afvallen

  Anders dan bij training met halters of dumbells, wordt bij Kettlebell training niet slechts één bepaalde spiergroep geïsoleerd. Bij de bekendste oefeningen met de Kettlebell, zoals de "Swing", de "Clean", de "Press" en de "Snatch" train je je gehele lichaam. Met deze oefeningen train je de benen, heupen, armen en schouders, en bouw je bovendien uithoudingsvermogen en conditie op. De spiergroepen in het centrum van je lichaam - de "core-spieren" van je buik en rug - komen bij iedere oefening in actie. Vrijwel iedereen die enigszins fanatiek met Kettlebells traint, heeft dan ook duidelijk zichtbare buikspieren (bekijk de duizenden instructievideo's op Youtube maar eens!). 

  Verschil met gewoon gewicht (dumbell)

  Dat de corespieren zoveel aan bod komen bij Kettlebell training heeft te maken met de vorm van de Kettlebell: anders dan bij een dumbell bevindt het zwaartepunt van de Kettlebell zich in het verlengde van de handgreep. Bij een dumbell bevindt het gewicht zich juist symmetrisch aan beide zijden van je hand. De vorm van de Kettlebell eist daardoor van je lichaam dat de stabiliserende spieren volop meedoen om de Kettlebell gecontroleerd te zwaaien (bij de Swing), te trekken (bij de Clean) of te drukken (bij de 'Press'). Bij Kettlebell training zoekt je lichaam voortdurend naar balans. Juist voor mensen die alleen maar statisch met dumbells of op machines trainen is de Kettlebell dan ook een zeer waardevolle toevoeging aan hun routine.

  Zeer allround

  Vrijwel alle oefeningen die je met een dumbell kunt doen, zijn met de Kettlebell ook mogelijk (biceps curls, triceps extensions, shoulder presses, lateral side raises, squats etc.). Andersom geldt dit echter niet: vanwege de bijzondere vorm en centrale gewichtsverdeling van de Kettlebell, zijn de echte Kettlebell oefeningen alleen met de Kettlebell mogelijk en niet met een dumbell.

  Eén gewicht

  Een traditionele Kettlebell is niet verstelbaar in gewicht (zoals veel dumbells). Een training met dumbells begint doorgaans met een licht gewicht met veel herhalingen en eindigt met een hoger gewicht met minder herhalingen. Bij een training met deze verstelbare kettlebell is de training volledig zelf in te delen in gewichten. Het grote voordeel - we gaven het hierboven al aan - van Kettlebell training is de opbouw van flexibiliteit, conditie en uithoudingsvermogen.

  Wil jij ook fit, flexibel en sterk worden, terwijl je ondertussen conditie opbouwt en vet verbrandt? Dan heb je een kettlebell nodig! Dat het werkt, bewijzen de Russen al meer dan honderd jaar. Bestel deze verstelbare kettlebell snel.