Gebruik deze sportattributen voor je workout

16 dec 2021

Als je aan sporten denkt, denk je meestal aan sporten bij een club of een sportschool. Echter zijn er mensen die om een bepaalde reden niet kunnen of willen sporten bij de sportschool. Gelukkig heb je geen sportschool nodig om een goede workout te kunnen doen. Daarbij kan je ook nog gebruik maken van bijvoorbeeld een stoel of zelfs de muur. Natuurlijk kun je ook zelf sportattributen aanschaffen die je kan gebruiken voor je workout. Hieronder staan enkele sportattributen die je kan overwegen voor je nieuwe workout.

 

Een yoga mat

Bij sportoefeningen denken we meestal aan fitness of powerlifting. In principe wordt yoga niet echt berekent tot een sport. Bij een sport worden meerdere factoren meegenomen. Het moet gedefinieerd kunnen worden als een fysieke activiteit maar het moet ook nog een competitieve component bevatten. Als dit niet het geval is, dan kan het niet worden berekend tot een sport.

 

 

Ondanks dat yoga dus niet tot een sport berekent kan worden heeft wel meerdere voordelen die je kan overwegen. Misschien denk je wel bij jezelf; is yoga niet voor zweverige types? Echter is yoga goed voor iedereen dus ook jij en ik.

Enkele voordelen van yoga zijn bijvoorbeeld dat je je balans verhoogd en ook nog eens flexibeler wordt. Hoe langer je de pose aanhoudt hoe meer kracht je eigenlijk aan het opbouwen bent. Een ander voordeel waar je aan kan denken (vooral als je een baan achter een bureau hebt) is dat het goed is voor je rug. Dus heb je last van je rug? Denk er dan eens aan om te beginnen met yoga.

Je zult merken dat yoga nog andere voordelen met zich meebrengt zoals het verminderen van stress wat ervoor zorgt dat je minder risico hebt op hartproblemen. Mocht je iemand zijn die moeilijk in slaap valt, dan is yoga zeker aan te raden.

 

Springtouw

Het is misschien wel een tijdje geleden dat je voor het laatst een springtouw in je handen hebt gehad, vooral als je net begonnen bent met sporten. Het touwtje springen op de schoolpleinen was eigenlijk een hele goede workout die je zelfs nu nog heel goed kan gebruiken.

Van het imago dat touwspringen alleen maar voor het schoolplein is zijn we al lang af. Wist je dat touwtjespringen als een warm-up wordt gebruikt onder vechtsporters? Touwtjespringen is eigenlijk een hele effectieve krachtraining waarmee je je hele lichaam traint dus reden genoeg al om dit toe te voegen aan je workout, ook al is het alleen maar voor je eigen warming-up.

 

 

Wist je dat tien minuten touwtjespringen gelijk staat aan dertig minuten hardlopen? Daarnaast heb je geen ervaring nodig om te kunnen touwtjespringen. Je kan gewoon beginnen wanneer je wilt. Bij het trainen met een springtouw train je meerdere spieren, enkele spieren die getraind worden zijn bijvoorbeeld de kuitspieren, maar ook de polsspieren en je rug.

Houdt er wel rekening mee dat als je doel is om af te vallen het niet verstandig is om alleen maar te gaan touwtjespringen. Als je gewicht wilt verliezen is krachttraining een goede manier om dit te doen. Touwtjespringen zou dus een ideale aanvulling hierop zijn als je het proces wilt versnellen.

Benieuwd naar welke sportattributen nog meer geschikt kunnen zijn voor jou workout? Bekijk het assortiment hier.

 

Meteen aan de slag!