Wanneer kies je voor 30mm halterschijven

19 nov 2021

Ongeacht of je thuis een hele sportschool hebt staan of dat je pas net begonnen bent met thuissporten. Halterschijven is iets dat je sowieso nodig hebt voor krachttraining. Wist je dat er flink wat verschillen zitten in het soort halterschijven? Als je halterschijven gaat bestellen, let dan op het gewicht. Het gewicht van de halterschijven moeten passen bij jouw doel. Lichte schrijven worden gebruikt voor het stimuleren van de doorbloeding, en het behouden van de spieren. Terwijl zware halterschijven bedoeld zijn om extra spiermassa te creëren. Mocht je net begonnen zijn met sporten en heb je nog geen idee wat voor jou geschikt is? Kom dan eens een keer langs bij onze fysieke winkels en vraag om advies. In de showroom is het mogelijk om de producten te bekijken en uit te proberen. Zo weet jij precies welke producten voor jou geschikt zijn.

 

De diameter

Voor de mensen die net beginnen met sporten en nog geen idee hebben over halterschijven. Een halterschijf is een schrijf met een gat in het midden die om de stang klemt. Nou deze komen in allerlei maten, maar de meest voorkomende zijn 30 en 50mm. Let hierbij wel op dat de schrijven en de halterstang dezelfde maat hebben. Sommige online winkels verkopen 28mm halterschijven en die passen niet op een 30mm stang. Om zeker te weten dat je de juiste maten hebt bekijk het aanbod hier.

 

 

Het materiaal

Naast de grote van de halterschijven is er nog een ander element dat belangrijk is en dat is het materiaal. Waarschijnlijk heb je al eerder gezien dat de prijzen van deze schrijven nog flink uit elkaar kunnen lopen. Dit komt vanwege het materiaal waarvan het is gemaakt. De klassieke halterschijven zoals we die kennen zijn gemaakt van massief gietijzer. Gietijzer is een dure grondstof en dit zal je dan ook terugzien in de prijs. Een goedkoper alternatief zijn halterschijven die gemaakt zijn van kunststof die gevuld zijn met bijvoorbeeld zand of beton. Hoewel dit een goedkopere oplossing zou zijn, moet je er wel rekening mee houden dat kunststof gevoeliger zijn voor scheuren. Bij aankoop van de halterschijven krijg je twee jaar garantie. Dus mochten je kunststof halterschijven scheuren dan hoef je je daar tenminste geen zorgen over te maken. Mocht je nou echt heel intensief thuis trainen, dan raden we toch aan om halterschijven te kopen van chroom, gietijzer of rubber.

Wat ook nog wel zo handig is om te weten is dat halterschijven van rubber een goede keuze is als je niet al te veel herrie thuis wilt maken. Door de afwerking zijn deze halterschijven een stuk stiller om mee te trainen. Ook fijn om te weten is dat de rubber de schrijven beschermt tegen stoten en tegen de grond. 

 

Kortom of je nou gaat beginnen of je collectie wilt uitbreiden, let goed op de maten van je set. Voor de halters zijn er twee maten 30mm en 50mm. De schrijven moeten dus dezelfde maten hebben als de stang. Nu je weet waar je naar moet kijken kan je je nu volledig richten op het opbouwen van die spiermassa!

 

Meteen aan de slag!