Ga wandelen - hartstikke goed voor je!

Workouts |  17 mrt 2023

Ga wandelen - hartstikke goed voor je! Wandel jij al? Wandelen is op het moment enorm populair en het kost niets! Nu het lekkerder weer wordt en de zon zich steeds vaker laat zien, trekt menigeen eropuit. Lekker mee doorgaan, want wandelen is hartstikke gezond goed voor je lichaam en geest. Wij zetten een aantal voordelen op een rijtje.

1. Wandelen versterkt je spieren

Bij wandelen gebruik je logischerwijs je beenspieren het meest. Spieren moet je blijven trainen, anders worden deze zwakker. Zwaai tijdens het lopen je armen heen en weer vanuit je buik, voor een sterke core.

2. Tijdens het wandelen verbrandt je calorieën

Wil je afvallen? Wandelen! Tijdens het wandelen verdwijnen je kilo's als sneeuw voor de zon. Mits je daarnaast een gezond en gevarieerd eetpatroon aanhoudt natuurlijk. Een bijkomend voordeel is dat je wandelen meestal langer vol kan houden dan andere sporten.

3. Wandelen is goed voor je botten

Het is goed om voldoende te blijven bewegen. Zo blijf je je botten en kraakbeen gebruiken en verminder je het risico op botontkalking, ook wel osteoporose genoemd.

4. Ultieme ontspanning

Wandelen zorgt ervoor dat je goed kunt ontspannen. Tijdens het wandelen zelf hoef je even lekker nergens aan te denken en kun je 'je hoofd leeg maken'. Ook na de wandeling profiteer je van dit voordeel. Je slaapt bijvoorbeeld beter met als gevolg dat je uitgeruster bent.

5. Je geniet van de natuur

Nu het lekkerder weer wordt vinden veel mensen het fijn om buiten te zijn. Geniet van al het moois dat de lent!e te bieden heeft!

6. Je kunt het altijd en overal doen

Ook als het even niet van dat lekkere weer is kun je gaan wandelen. Natuurlijk kun je de storm en regen trotseren (hallo tegenwind!) en met een waterdichte jas op pad gaan, maar als je lekker binnen wilt blijven is dat ook mogelijk. Een loopband biedt verschillende trainingsmogelijkheden zoals intervaltraining en heuvel op (soms wel tot een helling van 20%). Bij Gorilla Sports vind je diverse loopbanden in elke prijsklasse. Voor ieder wat wils

Meteen aan de slag!