Waarom een dipping belt thuis hoort in jouw gym tools

Training |  13 feb 2023

Een dipping belt, ofwel dip gordel, ofwel riem, is geen normale leren riem. Het is een riem met aan beide uiteinden een schakel met een ketting waar je gewichten aan kunt hangen. Zo kun je dips een stuk zwaarder maken voor jezelf.

 

 

We vertellen je graag alles over de dipping belt in deze blog. Waar je de riem voor kunt gebruiken, wat de voordelen zijn van een dipping belt en natuurlijk een aantal voorbeeld-oefeningen.

Wat is een dipping belt?

De naam zegt het al een beetje: het is een riem die je gebruikt bij het doen van dips. Dan is de eerste vraag eigenlijk: wat is een dip? Dips staat voor dompelen. En eigenlijk is dit ook precies wat je doet. Als je kijkt naar de oefening laat je jezelf zakken, ofwel dompelen, en duw je jezelf weer omhoog.

De meest gebruikte vorm van dips uitoefenen is door twee stangen vast te pakken. Deze staan evenwijdig aan elkaar en tussen deze stangen hang jij met je lichaam. Vanuit deze positie druk je je bovenlichaam iets voorover en laat je jezelf rustig en beheerst (met je voeten van de vloer) naar beneden zakken. Je boven- en onderarmen maken een hoek van ongeveer 90 graden en zodra je hier bent druk je jezelf weer omhoog.

Met meer gewicht dippen

Zoals hierboven al even beschreven is een dipping belt een leren riem met aan beide uiteinden een schakel met een ketting waar je gewichten aan kunt hangen. Je doet de riem om je middel en aan de ketting hang je gewichten (bijvoorbeeld een schijf). Zo kun je de dips, welke we hierboven hebben omschreven, zwaarder maken voor jezelf en je spieren nog meer uitdagen.

Let op: zorg ervoor dat je eerst de oefening goed onder controle hebt. Wanneer je nog niet de perfecte houding aan weet te nemen en de oefening zwaar genoeg is met lichaamsgewicht, vergroot je met het toevoegen van extra gewicht de kans op blessures.

Wanneer je de dips wel helemaal onder controle hebt, is het een goede uitdaging om wel de dipping belt te gebruiken. Je bestelt deze gemakkelijk via onze website. Niet alleen makkelijk voor jouw home-gym, maar ook om mee te nemen naar de sportschool.

 

Meteen aan de slag!

 
Je bespaart -6%
Dip Bars zwart
89.99
84.99