Tips voor het buiten sporten in de zon

Workouts |  17 mei 2022

Tip 1: Vroeg of laat

Wanneer er een prachtige warme dag op de weersvoorspelling staat, kies er dan voor om in de ochtend vroeg te sporten of later op de avond wanneer de zon niet zo sterk is. En train hierbij niet vroeg in de ochtend met een flinke kater, of laat in de avond na biertjes op het terras. Alcohol verstoort namelijk je vochtbalans, wat al lastig genoeg in balans te houden is op warmere dagen.

Tip 2: Geen alcohol, wel water

Dus: geen kater of wijntjes als pre-workout, maar voldoende water drinken. Dit is zowel voor, tijdens als na je workout van belang om je vochtbalans in balans te houden! Zo voorkom je dat je uitdroogt. Wat ook lekker kan zijn is kokoswater, dat hydrateert erg goed. En daarnaast kan je ook je urine in de gaten houden. Als deze nagenoeg kleurloos is, dan heb je voldoende gedronken, maar als je geel ziet, dan betekent het dat je lichaam te weinig vocht heeft.

Tip 3: Be cool

Op een hete dag is het lekker om ook een koele outfit aan te trekken. Trek dus iets luchtigs aan, tijdens het sporten in de warmte is het belangrijk dat je kleding lekker zit en goed ademt. Je kan ook zelfs kiezen voor een speciale stof die zweer goed afvoert. En ben je klaar? Neem dan lekker snel een frisse douche! Natte bezwete kleding laat namelijk meer Uv-straling door.  

Tip 4: Spot on

Klaar om te gaan? Nu nog een goede spot vinden. Kies liever niet voor asfalt, want dit geeft veel warmte af. Vooral als je later op de dag gaat sporten is dit niet fijn, dan krijg je heel snel last van zweetvoeten… Dus: lekker beschut in het park bijvoorbeeld. Wanneer je eenmaal je plek hebt gevonden rest alleen nog het uitstallen van je spullen. Check onze lente pakketten als deze basic of deze gevorderden.

Succes!