Thuis sporten dankzij een sports shop

12 okt 2021

Voordelen van thuis sporten

 

Thuis sporten is namelijk veel goedkoper dan naar de sportschool gaan. Je hoeft logischerwijs geen abonnementskosten te betalen. Daarnaast bespaart het tijd om thuis te sporten, omdat je niet meer naar de sportschool hoeft te reizen. Ten slotte ben je met thuis sporten niet afhankelijk van de openingstijden of de drukte van de sportschool. Voor mensen die net beginnen met sporten of mensen die zich ongemakkelijk voelen om in de sportschool te sporten, is thuis sporten natuurlijk ook ideaal. Je kunt alle oefeningen op je eigen tempo uitvoeren. Daarnaast kun je de muziek lekker hard zetten om gemotiveerd te blijven.

Tips voor thuis sporten

 

Ben je erover aan het nadenken om ook te beginnen met thuis sporten? In dat geval zijn er een aantal tips die wellicht handig voor je zullen zijn. Deze zullen we hieronder bespreken.

 

Plan je workout

 

Het eerste dat we je mee willen geven, is om je workouts te plannen. Het nadeel aan thuis sporten is namelijk dat je snel afgeleid kan raken. Misschien moet je nog wel een wasje draaien, de afwas doen of de nieuwe aflevering van je favoriete serie kijken. Het is daarom aan te raden om vaste momenten te kiezen om te sporten, bijvoorbeeld elke woensdagavond of zondagochtend. Op deze manier beland je vanzelf in een ritme, waardoor je van tevoren al weet op welke momenten je gaat sporten en je hier dus dingen omheen kunt plannen.

Maak een schema

 

Nu je vaste momenten in de week hebt bepaald waarop je gaat sporten, is het net zo handig dat je van tevoren al weet welke oefeningen je uit gaat voeren. Afhankelijk van je doel(en) kun je een schema opstellen dat bestaat uit oefeningen die helpen om dat doel te bereiken. Als je graag een gespierder lichaam wil, zal dit hoogstwaarschijnlijk bestaan uit krachtoefeningen en als je doel is om af te vallen voornamelijk uit cardio-oefeningen. Doordat je vaste momenten in de week hebt bepaald waarop je gaat sporten en ook een schema hebt gemaakt, kun je voorbereid aan jouw fitness journey beginnen.

 

Gebruik sportartikelen

 

Tegenwoordig kun je allerlei sportartikelen die je in de sportschool vindt ook bestellen voor thuis. Een artikel dat erg handig is om in huis te hebben, is bijvoorbeeld een kettlebell of een dumbell. Met deze artikelen kun je veel verschillende oefeningen doen. De dumbell kun je bijvoorbeeld gebruiken om lunges en squats mee te doen, maar je kunt er ook je armen mee trainen.

Meteen aan de slag!