Wij gebruiken cookies om het winkelen bij Gorilla Sports gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.× sluit deze melding
 
  •  
  • Groot assortiment
  •  
  • Gegarandeerd lage prijzen
  •  
  • 2 jaar garantie
  •  
  • Kosteloos achteraf betalen
  •  
  • Veilige betaling en verzending

Online coaching

Workouts |  13 okt 2015
 
In mijn vorige blog heb ik één reden verkend waarom niet iedereen zijn of haar beoogde spiergroei haalt. In deze blog zal ik nog een reden noemen én een oplossing geven. Loop jij voor je gevoel achter op je doelstellingen? Misschien helpt deze blog jou verder!
Online coaching
Coaching
 
“Het vrijmaken van iemands potentieel om zijn prestaties te maximaliseren” – Withmore
 
Bij de meeste sportscholen is vandaag de dag de begeleiding minimaal. Wel vreemd als je erover nadenkt: als kind ga je op judo en wat krijg je? Een coach. Misschien ben je wel gaan voetballen. Wat heb je toen gekregen? Een coach. Noem maar een sport en de kans is groot dat je in die sport wordt begeleid door een coach. Waarom is dit bij fitness dan niet standaard? Daar verschillen de meningen over. Gelukkig zijn er steeds meer fitness professionals die zich, los van sportscholen, aanbieden als coach. 
 
Het nut van coaching
 
Een coach kan net iets meer uit jou halen dan dat je zelf zou kunnen. Vaak is een coach iemand die zelf fanatiek met krachtsport bezig is of iemand die werkt in de fitness. Zodoende kan deze coach de kennis, kunde en ervaring bezitten om jou verder te helpen dan dat je op eigen houtje gekomen zou zijn. Daarnaast bezit een coach vaak ook een paar onbevooroordeelde, neutrale ogen en zal hij/zij objectief naar jouw progressie ten opzichte van je doelstellingen kijken. 
 
Opzoek naar een coach
 
De zoektocht naar een coach begint met de interesse om met een coach aan jouw fitness 
doelstellingen te werken. Het is van belang dat jij een coach zoekt die gespecialiseerd is in het behalen van jouw doelstelling. Wil jij bijvoorbeeld jouw krachtuithoudingsvermogen trainen om een 18km mudrun te voltooien, dan is een coach met een competitieve bodybuild achtergrond misschien niet de beste match en vice versa.
 
Dit is nu juist de uitdaging. Die ene coach vinden die gespecialiseerd is in jouw doelstelling. En als je die ene coach hebt gevonden, is het nog maar de vraag of deze in jouw (nabije) omgeving actief is. Ik kan goed begrijpen dat je geen zin hebt om iedere keer een uur te moeten rijden om gecoacht te worden. 
 
Online Coaching
 
Gelukkig beschikken we in deze tijd over prachtige communicatiemiddelen. Momenteel is er dan ook een verschuiving van coaching activiteiten te zien van face-to-face naar online. Door diverse aanbieders wordt dit in verschillende vormen aangeboden. De ene coach schrijft een heel lifestyle plan voor je en begeleidt je hierin, terwijl de ander enkel een fitness programma schrijft en het je verder zelf laat uitvogelen. Om jou enigszins op weg te helpen vind je hieronder een checklist voor het vinden van de juiste online coach:
 
1. Welke doelstelling wil je bereiken? Schrijf dit voor jezelf op;
2. Zoek een coach met een bewezen staat van dienst in het behalen van deze doelstelling;
3. Welke vorm van begeleiding zou jij willen? Wil jij bijvoorbeeld alleen een programma dat eens in de zoveel tijd wordt bijgesteld of wil jij wekelijks contact over jouw progressie? Schrijf dit voor jezelf op;
4. Biedt de coach die je op het oog hebt de vorm van begeleiding die jij zoekt? Zo nee, zoek verder;
5. Treed in contact met de coach. Hoe gaat dit gesprek? Voel jij je er goed bij? Heb je de informatie gekregen waar je naar opzoek was? Voelt dit niet goed, zoek dan verder;
6. Vraag een offerte aan: kun jij die kosten maandelijks dragen? Zo ja, dan heb jij je online coach gevonden.
 
Let op: Ik geef naast personal training ook lifestyle coaching. Wanneer ik geen klik met mijn klant heb, dan ga ik het traject ook niet aan. Om jezelf tot op zekere hoogte bloot te geven, om je open te stellen, om gemotiveerd en gecorrigeerd te kunnen worden, moet jouw contact met je online coach goed voelen. Kortom, jouw coach moet bij jou passen. Maar ook de kosten moeten bij jou passen. Want als de kosten financieel gaan drukken, zal ook dit een effect hebben op je motivatie. 
 
Veel succes bij het vinden van een coach!
 
Kan ik iets voor jou betekenen?
 
Momenteel heb ik nog ruimte voor twee online coaching klanten. Mijn specialiteit is figuur 
verbetering. Ik ben daarentegen minder sterk in sport specifieke krachttraining. Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Klik hier
 
Auteur: Bart Kaats
 

Reacties