Let hierop bij aanschaf van halterschijven

10 feb 2022

Standaard afmetingen

Niet alle halterschijvn zijn hetzelfde qua afmetingen. Je zou denken dat dat niet uitmaakt, maar het is wel belangrijk in het geval van de boring. Elke halterschijf heeft een gat in het midden, waardoor je hem aan een halterstang kunt bevestigen. Echter kunnen deze gaten verschillende diameters hebben. De meest voorkomende diameters zijn 30 en 50 millimeter. Het is belangrijk om te kijken welke halterstangen je hebt of wil aanschaffen, zodat de halterschijven hier goed omheen kunnen. De halterschijven moeten namelijk goed om de stang heen passen zonder dat ze makkelijk kunnen bewegen. Dit kan namelijk erg vervelend zijn tijdens het sporten.

 

 

Materialen

Naast de afmetingen, kunnen halterschijven van verschillende materialen zijn gemaakt. Bij Gorilla Sports verkopen we halterschijven van gietijzer, kunststof, chroom en gietijzer met een rubberen coating. Gietijzeren halterschijven worden het vaakst gebruikt en hebben vaak de beste kwaliteit, alleen zijn deze vrij duur om te maken. Kunststof halterschijven zijn redelijk betaalbaar, alleen hebben deze wel de meeste kans om beschadigd te worden. Het is dus het afhankelijk van hoe intensief je traint of hoeveel je er kwijt aan wil zijn.

 

Voordeelbundels

Als je halterschijven in grote hoeveelheden aan wil schaffen, bijvoorbeeld voor een sportschool, is het een tip om te kijken naar voordeelbundels. Vaak kun je meerdere sets van halterschijven van hetzelfde gewicht, of juist sets van halterschijven van verschillende gewichten aanschaffen. Je betaalt dan een stuk minder dan wanneer je al die halterschijven los zou kopen.

 

 

De vorm

Je zou denken dat alle halterschijven rond zijn. Echter is dit niet zo. Sommige halterschijven zijn wat meer hoekig, dus bijvoorbeeld een zes- of achthoek. Deze halterschijven werken even goed als de ronde varianten, alleen zijn deze wel minder handig voor het deadliften. Hierbij maakt de stang een draaiende beweging tijdens de oefening en dan kan het gebeuren dat de halterschijven ook gaan draaien, wat de oefening natuurlijk verstoort. Het is dus aan te raden om ronde halterschijven aan te schaffen, zodat je zeker weet dat je die bij elke oefening kunt gebruiken.

 

Koop hier jouw halterschijven!

Halterschijven zijn een echte aanrader wanneer je aan krachttraining wil doen. Je kunt ze voor veel oefeningen gebruiken, zoals de deadlift, bench press en squatten. Er zijn verschillende materialen halterschijven en ook kunnen deze diverse afmetingen hebben. Bekijk vooral alle opties en bedenk hoeveel je er nodig hebt. Dan kun je al snel de voordeligste optie vinden. Bekijk op de website alle mogelijkheden en bestel hier jouw halterschijven!

Meteen aan de slag!