Hoe verlies je geen snelheid met krachttraining

Training |  Workouts |  15 sep 2023

Een veelgestelde vraag onder sporters!! Hoe verlies ik geen snelheid met krachttraining? Hoe verlies ik geen snelheid met krachttraining.

Lightweight high intensity, wat iedereen ook leert op de middelbare school is massa is traag, dus train met laag gewicht en (1-5) reps explosief.

Veel sporters trainen geen benen, doordat ze bang zijn er sloom van te worden, wat natuurlijk helemaal niet handig is met een sport, zoals voetbal,hardlopen etc., waar snelheid een van de belangrijkste aspecten is.

Uit onderzoek blijkt dat een sporter het beste 2x per week een goede krachtsessie kan doen. Probeer tijdens deze trainingen zo veel mogelijk te focussen op compound oefeningen. Hiermee verbeter je automatisch je snelheid en blessuregevoeligheid.

Hier de top 5 oefeningen die jij als sporter kan doen om toch meer volume te krijgen in je benen zonder snelheid te verliezen.

De squat op 1 been

Telkens als jij een sprint inzet met voetbal zet je af met 1 been een squat op 1 been is, dus de perfecte oefening om je sprintsnelheid te verbeteren.

Step ups met gewichten

Bij een kopduel, zowel als verdediger als aanvaller, is het essentieel dat je snel kunt overschakelen van springen naar sprinten, of vice versa, direct nadat je weer op de grond bent geland. Deze oefening is gericht op het versterken van de spiergroepen die betrokken zijn bij dit.

Hill sprint

Voer sprints uit op een heuvel of helling. Dit helpt bij het ontwikkelen van kracht en snelheid, terwijl het ook je techniek verbetert. Dit kan natuurlijk ook op de loopband door de helling op 12 te zetten en de snelheid op 11.8. Je rent 20 seconden intensief en neemt dan een 40 seconden rust en dit herhaal je 15 keer.

Slepen met gewichten

De spiergroepen die verantwoordelijk zijn voor de voorwaartse beweging zijn essentieel om je explosiviteit te ontwikkelen. Door weerstand toe te voegen aan deze bewegingen tijdens je training, kun je je explosieve kracht vergroten en dit voordeel benutten tijdens een wedstrijd. Spierkracht is een troef voor voetballers, omdat het moeilijker wordt om hen van de bal te duwen. Echter, als je te gespierd wordt, kan dit je wendbaarheid verminderen. Het is belangrijk om te streven naar een lichaamsbouw die optimaal past bij jouw positie en verantwoordelijkheden op het veld. Krachttraining in het voetbal kan je helpen om het beste uit je spel te halen door de juiste balans te vinden tussen kracht en behendigheid, passend bij jouw specifieke rol.

Burpee pull up

Hoewel Cristiano Ronaldo deze oefening waarschijnlijk wekelijks doet, geven we toch een korte uitleg. Deze oefening is gericht op het trainen van je volledige lichaam en helpt tegelijkertijd je hartslag op een hoog niveau te houden tijdens de training. Het is een uitstekende manier om je conditie te verbeteren en je snelheid specifiek geschikt voor sporters.

Meteen aan de slag!

 
Je bespaart -35%
Dumbellset 20 kg Kunststof
99.99
64.99