De voordelen van thuis trainen met Gorilla Sports!

17 jul 2018

 

Thuis trainen.. Het echte werk

Wat zijn nou precies de voordelen van het thuis trainen?

- Je hebt geen reistijd.

- Je apparatuur wordt nooit bezet gehouden.

- Er is niemand die naar je kijkt of je in de gaten houdt, dus je kunt gemakkelijk een stapje verder gaan of iets nieuws uittesten zonder bang te zijn dat je voor gek staat. 

- Jij bepaalt wie je gym gebruikt dus ook op hygiënisch vlak kent het voordelen. 

- Je kan direct lekker thuis douchen en eten. 

 

Maar naast deze voordelen is er ook nog een grote uitdaging. Want hoe zorg je er in hemelsnaam voor dat er een volwaardige gym in je appartement past? De kunst is om gebruik te maken van een efficiënte samenstelling van apparaten en materialen. Ik zal je vertellen welke apparaten en materialen ik onmisbaar vind in een homegym. Hierbij ga ik uit van het minimale wat je nodig hebt om op kracht of spiermassa te trainen. Natuurlijk is uitgebreider ook mogelijk, het is maar net hoe gek je het zelf wilt maken. 

 

Halterset 100 kg

Zeker als je thuis traint zal je veel oefeningen doen met losse gewichten. In zo'n geval zijn een lange halterstang, curl stang en 2 dumbell stangen de basis materialen die je echt nodig hebt om het merendeel van je oefeningen te kunnen doen. Op den duur zal je zwaarder willen gaan trainen om meer spiermassa / kracht te kweken. In dit geval zal je bij bepaalde oefeningen meer gewicht gebruiken dan je zelf zwaar bent. Daarom doe je er verstandig aan een set te nemen van 100 kg. Weeg je rond de 70 kg dan is een 100 kg halterset een goede set om mee te starten. Weeg je rond de 100 kg en ben je niet van plan om af te vallen dan kun je wellicht iets meer bestellen. 

 

 

Klik hier voor een overzicht van al onze haltersets!

 

Het assortiment van Gorilla Sports biedt hierin verschillende mogelijkheden. Naast de keuze tussen een 70 en een 100 kg halterset biedt het assortiment ook een keuze in materiaal. De Kunststof en Gripper Kunststof haltersets zijn kwalitatief gezien prima en qua prijs wat toegankelijker, maar als je ook veel focus wil leggen op je rug dan zijn de andere opties wellicht beter. De sets van Rubber, Chroom en Gietijzer zijn qua materiaal sterker en gaan in principe niet stuk. Kunststof sets zijn dus wat minder geschikt voor zware oefeningen als deadlift en barbell row waarbij je het gewicht van de grond af tilt. 

 

Power Cage en Verstelbare Halterbank

Wanneer je net met trainen start heb je aan alleen een halterset genoeg om een goede basis te leggen. Je bent in dat geval immers nog je kracht aan het opbouwen. Ook het gewicht waarmee je dan traint zal waarschijnlijk nog niet zo hoog zijn. Waarschijnlijk krijg je het gewicht waarmee je squat en bankdrukt gewoon nog van de grond getild. Maar naarmate je zwaarder gaat trainen zal dit steeds moeilijker worden. In dit geval is het fijn dat je dit gewicht vanuit je Power Cage kunt optillen. 

 

Daarnaast is de Power Cage ook nog eens je spot buddy. Want deze kooi beschikt over safety bars waar het gewicht op komt te vallen als jij je squat of benchpress niet meer kunt afmaken. Hierdoor kan jij thuis trainen tot je spieren falen en kan je je eigen records proberen te verbreken. Dit zal resulteren in meer spiermassa en kracht. 

 

 

Klik hier voor een overzicht van al onze halterbanken!

 

Ik vind het daarnaast ook een groot voordeel dat de Power Cage beschikt over een pull-up bar. Op deze manier kun je de lats grondig aanpakken. In het begin kan je wellicht nog geen pull-ups maar dit zal je snel genoeg onder de knie krijgen. Ook is het mogelijk om de Tower 2000 en een Suspension Trainer toe te voegen aan je Power Cage, deze bieden samen een scala aan nieuwe trainingsmogelijkheden. 

 

Voor je benchpress en andere borst of schouder oefeningen heb je een bankje nodig. Hierin is het belangrijk dat het bankje verstelbaar is zodat je meer variatiemogelijkheden hebt. Geschikte bankjes vind je hier

 

Dit zijn wat mij betreft de essentials die je in je thuisgym nodig hebt om volwaardige workouts te kunnen doen. 

 

Daarnaast kun je jouw gym altijd nog aanvullen met materialen als kettlebells en triceptrainers. Verder zijn ook fitnessmatten, mocht je een gehorig appartement hebben, zeker geen overbodige luxe. Laat bij deze extra materialen vooral je persoonlijke voorkeuren leidend zijn. De een traint graag met kettlebells en de ander met een weightbag. Zorg ervoor dat je je plezier behoudt. 

 

Tot slot 

In deze blog heb je kunnen lezen wat dé essentials zijn voor een thuisgym. Wij hopen jou hiermee voldoende inspiratie te hebben gegeven voor het bouwen van jouw eigen gym. Kijk voor een volledig overzicht van al onze fitnessproducten op onze site en laat je verrassen! 

 

Klik hier voor een overzicht van al onze producten!

 

Auteur: Bart Kaats 

 

 

Meteen aan de slag!