De snack tips voor je workout

Voeding |  03 jun 2022

Uren-snack voor je workout

Je lichaam heeft tijd nodig om je voeding een plekje te geven voor je begint aan een workout. Als je de tijd hebt, is het dus goed om een paar uur voor je workout wat te eten. Koolhydraten is de favoriete energiebron voor je spieren. Echter kan je door te bewegen al snel door je koolhydratenvoorraden heen gaan, wat weer resulteert in vermoeidheid. Daarom goed om koolhydraatreserves van tevoren aan te vullen.

Een voorbeeld van een snack die je een paar uren voor je workout kan nemen: volkoren crackers, brood of een kom havermoutpap met een schaaltje kwark en fruit. Hierbij blijf je laag in vetten, waardoor het eten makkelijker verteerbaar is en jij klaar bent om met dumbells te gooien.

Uur-snack voor je workout

Soms heb je de tijd niet om een paar uur voor je workout te eten, denk bijvoorbeeld aan een ochtend-workout nadat je wakker geworden bent. Sommigen zweren bij sporten op een lege maag, maar vooral met krachttraining is het toch handig als je een energievoorraad hebt.

Vooral in de ochtend kan een instant-havermoutpap een goed idee zijn. Misschien wat fruit als topping en probeer geen al te grote kom te eten. Je wil net genoeg energie binnen hebben om de workout te knallen en niet te vol zitten als je begint met trainen.

Minuten-snack voor je workout

We hebben het maar druk en soms schiet het sporten er zelfs bij in! Gelukkig hebben we een heel aanbod vol sport attributen voor thuis, dus je kan meteen aan de slag. Na een snelle snack dan.

Wanneer je maar minuten de tijd hebt voor je gaat beginnen kan je beter heel licht eten. Denk aan een stuk fruit of een smoothie die je wellicht al gemaakt hebt of kant-en-klaar gehaald hebt. Banaantje gaat er ook altijd wel goed in voor je gaat beginnen. Als het kan, wacht dan op z’n minst wel zo’n 20 tot 30 minuten voor je aan de slag gaat!

Meteen aan de slag!

 
Je bespaart -35%
Dumbellset 20 kg Kunststof
99.99
64.99