Zo maak jij je lichaam summerproof

18 mrt 2021

Zo maak jij je lichaam summerproof

Nog een paar maandjes en dan is het weer zomer. Natuurlijk wil je graag dat je lichaam helemaal zomerklaar is. Het liefste zie je dat laatste beetje vet direct verdwijnen en ontwikkel je snel een strakke buik of een sixpack. Alleen hoe lukt je dat? Hoe kun je summerproof worden? Wij geven je wat tips.

Tip 1: Eet je slank

Waarschijnlijk denk je dat jouw lichaam summerproof maakt door te sporten, maar dat is niet helemaal waar. Voeding heeft namelijk het grootste effect op je figuur. Ook al train je nog zoveel, je valt echt niet af als je ongezond blijft eten. Het is dus van belang om goed op je voeding te letten.

 

 

Tip 2: Kies voor groenten en fruit

Kies dagelijks voor groenten en fruit. Groenten zijn caloriearm en suikervrij. Je kunt er dus veel van eten. Bovendien geven groenten en fruit je een verzadigd gevoel, waardoor je die ongezonde snack veel makkelijker laat staan. Verder zitten groenten en fruit bomvol vitamines en mineralen. Je krijgt er meer energie van en het is ook weer goed voor je huid en je haar.

Kies voor complexe koolhydraten

Schrap voeding met simpele koolhydraten en toegevoegde suikers. Voorbeelden hiervan zijn koekjes, snoepjes en vette snacks. Kies voor voeding met complexe koolhydraten. Je blijft dan veel langer verzadigd.

Ga voor gezonde vetten

Gezonde vetten helpen je om af te vallen en strakker te worden. Voorbeelden van producten met gezonde vetten zijn avocado’s, vis en noten. Deze vetten zorgen er ook nog eens voor dat je veel langer vol zit.

Ga fitnessen

Met voeding alleen kom je er niet. Als jij deze zomer een strak figuur wilt, zal je ervoor moeten trainen. Bij veel mannen en vrouwen is een wasbordje of een strakke buik erg geliefd. Velen zien dit als het ultieme teken van een gezond lichaam. Helaas is het niet zo eenvoudig om een strakke buik of een strak lichaam te krijgen. Hiervoor zul je flink moeten trainen, zoals fitnessen. Geen zin of tijd om naar een sportschool te gaan? Dan kun je natuurlijk ook gewoon thuis trainen. Met een complete starters set voor thuis creëer jij je eigen home gym en kun je jezelf een paar keer per week in het zweet werken.

 

 

Volg een HIIT work-out

Wissel je fitnesstrainingen af met een intensieve HIIT work-out. HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Een HIIT work-out is een korte work-out van maximaal een half uur waarbij je intensieve oefeningen afwisselt met rustmomenten of minder intensieve oefeningen. Zo doe je bijvoorbeeld een minuut lang burpees om daarna een korte pauze te houden van een halve minuut. Vervolgens doe je een minuut lang jumping ropes en houd je weer een korte pauze. Tijdens de rustmomentjes verzamel je weer wat energie voor de volgende oefeningen. Heel veel mensen hebben al goede resultaten geboekt met HIIT. Een HIIT work-out heeft een groot ‘afterburn’ effect. Dit betekent dat je lichaam ook nog vet blijft verbranden na een training. En hierdoor is je lijf dus sneller summerproof.

Combineer kracht met cardio

Als jij wilt afvallen én een strakker zomerlijf wilt dan is het essentieel dat je krachttraining met cardio combineert. Om gewicht kwijt te raken, kun je het beste voor een cardio work-out kiezen. Ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen, hard fietsen of maak gebruik van een crosstrainer. Tijdens een cardiotraining verbrand je veel calorieën. Je valt er dus vanaf. Echter, een cardiotraining doet niets voor je spieren. Je wordt er dus niet direct strakker van. Om deze reden is het dus zinvol om cardio met kracht te combineren. Tijdens een krachttraining word je vetmassa in spieren omgezet. Het is dé ideale training om jezelf meer te ‘shapen’. Door een paar keer per week aan krachttraining te doen, creëer jij sneller een sixpack, strakke benen of ronde billen.

Het allerbeste is dus om kracht en cardio in je fitnessschema op te nemen. Bovendien zorgt dit ook voor meer afwisseling tijdens je trainingen. Met een set dumbells kun je vrijwel elke spiergroep trainen.

Train meerdere keren per week

Voor een optimaal resultaat zal je meer dan één keer per week moeten trainen. Pas dan boek je progressie. Probeer minimaal vier keer per week te trainen. Natuurlijk hoeven dit geen vier kracht- of cardiotrainingen te zijn. Je kunt bijvoorbeeld twee keer een uur aan cardio doen en twee keer een uur aan krachttraining. Door vier keer per week te trainen, verhoog je je energieverbruik en ziet dus sneller resultaat. Hierdoor ben je veel gemotiveerder om het trainen vol te houden.

 

 

Houd je aan een vast ritme

Houd je elke dag aan een vast ritme. Je lichaam werkt namelijk het beste als er sprake is van regelmaat. Je bouwt dan veel makkelijker spieren op. Als je strakker wilt worden, is het dus verstandig als je op dezelfde tijden eet, werkt en slaapt. Plan in wanneer je gaat trainen en wat je dan gaat eten. Maak je maaltijden van tevoren klaar, zodat het na een training veel gemakkelijker is om iets gezonds te eten.

Probeer het vaste ritme ook vast te houden als je vrij bent en ga niet allerlei vette snacks of feesten tot diep in de nacht. Natuurlijk kan het geen kwaad als je dit een keertje doet, maar probeer er geen gewoonte van te maken. Als je elk weekend flink gaat feesten, zal je niet strakker worden. Werken aan je lichaam doe je namelijk 24 uur per dag.

Met de juiste voeding, een gevarieerd trainingsschema en de goede apparatuur is het redelijk eenvoudig om een mooi lichaam te krijgen voor de zomer. Ook al begint de zomer al over een paar maanden, toch is het nog mogelijk om flinke vooruitgang te boeken. Vooral als je onze tips opvolgt.

Snel summerproof met je eigen home gym

Wil jij je lichaam thuis summerproof maken? Creëer dan je eigen home gym met een set dumbells, een crosstrainer of een halterbank van Gorillasports. Wij bieden je een ruim assortiment professionele fitnessartikelen tegen voordelige prijzen. Blijf op de hoogte van onze laatste sportdeals door je te abonneren op onze nieuwsbrief. Hiermee houden wij jou als eerste op de hoogte van onze laatste acties. Volg ons ook op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes en voordeligste sportdeals.

Meteen aan de slag!