Voordelen van de kettlebell

Training |  09 jun 2023

Kettlebell-training is een geweldige manier om een ​​volledige lichaamstraining te bereiken en spieractivatie te vergroten. Kettlebells zijn daarnaast veelzijdig en kunnen voor verschillende oefeningen worden gebruikt, waaronder swings, deadlifts en squats. Bij deze oefeningen worden meerdere spiergroepen tegelijk gebruikt, wat leidt tot meer spieractivatie en een efficiëntere training.

Kracht en uithoudingsvermogen

Kettlebells helpen je om kracht te vergroten, spierkracht op te bouwen en uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Afhankelijk van jouw doel kun je spelen met het aantal reps en het gewicht van de kettlebell. Maar het mooie van de kettlebell is dat oefeningen hiermee enorm gebalanceerd zijn. De explosiviteit waarmee je de kettlebell beweegt laat jouw hartslag omhoog gaan, waardoor je kracht en conditie traint. Daarom is het erg populair onder atleten zoals voetballers en kickboxers.

Verbrand veel calorieën

Kettlebell training is een effectieve manier om calorieën te verbranden en gewicht te verliezen, zelfs in relatief korte sessies van 20-30 minuten. Doordat je je hele lichaam aan het werk zet, van je benen, armen, core tot je schouders, verbrand je relatief veel calorieën in een korte tijd. Erg efficiënt dus!

Verbeterde flexibiliteit

Door middel van beweging met een kettlebell kan je je flexibiliteit verbeteren door het loslaten van spanning die anders vastzit in spieren en gewrichten. Vaak zie je bij bodybuilders dat ze stijfjes worden naarmate ze meer spiermassa hebben. Door met een kettlebell aan de slag te gaan blijf je een atleet. Naast tijdens trainingen kun jij hierdoor ook beter bewegen in je dagelijkse leven. 

Praktisch trainen

Met behulp van slechts één stuk fitnessapparatuur (een kettlebell) kan je verschillende been-, borst-, arm- , schouder-, rug- en buikspieroefeningen trainen evenals explosiviteit zoals swings of snatches. Bij swings zwaai je de kettlebell explosief van achter naar voren met controle. Bij snatches trek je de kettlebell explosief van de grond waarna je deze boven je hoofd duwt met je armen gestrekt.

Conclusie

Kettlebell training is een effectieve manier om calorieën te verbranden, spier op te bouwen, flexibiliteit en conditie te verbeteren en dat allemaal tegelijk met één stuk gewicht. Koop dus nu jouw set kettlebells!

 

Meteen aan de slag!