Focus van sporten, sporten met focus

Fun facts |  21 jul 2022

Focus van sporten

Een leuk wist-je-datje. Sporten blijkt een positief effect op je focus en concentratie te hebben. In Nederland is uit onderzoek gebleken dat een cardiosessie van 20 minuten de aandacht van schoolleerlingen weet te verbeteren. En een Amerikaans onderzoek, toont aan dat kinderen na een jaar dagelijks sporten makkelijker afleidingen konden negeren. Met andere woorden: een betere focus. 

Het mooie is, dat je niet eens lang hoeft te sporten om resultaat te boeken wat betreft een betere focus. Elke dag een training van 10 minuten met coördinatieoefeningen (zoals snel over de fitnessladder rennen of overgooien met een medicine bal) kan al voor een betere focus zorgen. Dat moet toch te doen zijn? Meteen aan de slag! 

Sporten met focus

En met die focus die je van het sporten krijgt, kan je vervolgens ook weer veel succesvoller een krachttraining uitvoeren. Wanneer je denkt aan de bepaalde spieren die je traint, vergroot je de neuromusculaire activiteit op die specifieke plekken. Moeilijke woorden, belangrijke resultaten. Het geeft je spieren een betere trainingsprikkel, en je verkleint de kans op blessures.

Vind je het moeilijk om tijdens het trainen je focus vast te houden? Dan hebben we naast het sporten voor meer focus, ook wat extra tips voor je. Ten eerste: leg je telefoon weg. Dit kan zo'n afleiding zijn! Er bestaan nog steeds mp3 spelers, welke je ook kan gebruiken als muziek werkt je beter te focussen. Daarnaast helpt het om zelf, in je eentje, te trainen. Misschien minder gezellig, maar wel beter voor je focus.

Bij ons ook goed opgelet?

Wie al op en top scherp is, heeft vast al eens onze weekaanbiedingen voorbij zien komen. We hebben elke week nieuwe aantrekkelijke kortingen om van te profiteren! Met wel vijf totaal verschillende weekaanbiedingen, kan je elke week weer een nieuwe slag slaan in onze webshop. Check hier de aanbiedingen van deze week.

Meteen aan de slag!