Motivatie: Tips om je Trainingsdrive te Verhogen

Het is moeilijk om in beweging te komen. Zelfs als je weet dat trainen en fysieke activiteit goed voor je is, is het soms lastig om de motivatie op te brengen om te beginnen. Maar met de juiste strategieën, kun je je motivatie verhogen om te trainen. Hieronder staan enkele tips om je motivatie te verhogen om te trainen.

STEL EEN PLAN OP

Door een plan te maken dat je kunt volgen, kun je je motivatie verhogen om te trainen. Begin met het maken van een realistisch trainingsschema waarmee je je doelen kunt behalen. Bepaal voor jezelf hoe vaak je gaat trainen, wat je gaat doen en hoe lang je gaat trainen. Door precies te plannen wanneer je gaat trainen, kun je jezelf gemotiveerd houden om te blijven gaan. Je kunt bijvoorbeeld maandag jouw vaste legday maken, waarbij je squats doet, romanian deadlifts of lunges. Hierbij kun je gebruik maken van dumbells, kettlebells en/of halterstangen om de spieren extra te laten verzuren.

VIND EEN WORKOUT-BUDDY

Het kan moeilijk zijn om je te motiveren om alleen te trainen. Het hebben van een workout-buddy helpt je om je verantwoordelijk te voelen en te blijven gaan. Als je weet dat je niet alleen bent bij het trainen, zul je je meer gemotiveerd voelen om te blijven gaan.

STEL REALISTISCHE DOELEN

Het stellen van realistische doelen helpt je om gemotiveerd te blijven om te trainen. Stel doelen op die bereikbaar zijn, zoals het verbeteren van je conditie of het verhogen van je spierkracht. Door je doelen op een haalbaar niveau te houden, kun je je gemotiveerd voelen om je doelen te bereiken.

VERANDER JE WORKOUTS

Het is belangrijk om je workouts af en toe te veranderen om je gemotiveerd te houden. Probeer verschillende oefeningen uit, zoals kracht- en conditietraining, zodat je je workouts interessant kunt houden. Door iets nieuws te proberen, kun je je gemotiveerd voelen om te blijven gaan. Naast type training helpt het ook om in een andere omgeving te trainen. Naast de sportschool kan dit ook thuis of buiten in de natuur! Trek je bijvoorbeeld op met een gewichtsvest of een weerstandsband.

BELOON JEZELF

Een beloning is een goede manier om je gemotiveerd te houden om te blijven trainen. Als je een doel hebt bereikt, beloon jezelf dan met iets dat je leuk vindt, zoals een massage of een avondje uit. Beloningen kunnen je helpen om je gemotiveerd te blijven om te blijven gaan.

Door deze tips te volgen, kun jij je motivatie verhogen om te trainen en je doelen bereiken. Zodra je motivatie opbouwt, zul je merken dat je je gezonder en lekkerder voelen. Wees dus niet bang om te beginnen en om aan je trainingsdoelen te werken. Koop nu jouw setje dumbells!

 

Terug naar blog